Sudori WIG/TIG

Sudori WIG/TIG

Sudarea WIG (Wolfram Inert Gas) sau sudarea TIG (Tungsten Inert Gas) reprezintă reprezintă o altă variantă derivată din sudarea SEI/MMA. Principiul procedeului de sudură WIG constă în formarea unui arc electric între un electrod nefuzibil din wolfram și metalul de sudat. Arcul electric, electrodul de wolfram și baia de metal topit sunt protejate de un gaz inert (de unde și denumirea). Acest electrod are doar rolul de electrod și nu are un rol de material de adaos; ca atare, se uzează foarte lent în comparație cu un electrod învelit.
Prin procedeul WIG se realizează topirea celor două componente ce urmează a fi sudate. Eventual, în unele cazuri, este necesara folosirea unui material de adaos pentru a realiza o imbinare cu geometrie si caracteristici mecanice mai bune. Avantajul procedeului WIG este ca poate fi folosit la majoritatea materialelor sudabile (otelurile carbon si aliate, aluminiul, cuprul, nichelul si aliajele acestora).
În unele cazuri mai speciale, se folosește la sudarea materialelor cu afinitate mare la gaze ca titanul, tantalul și zirconiul. Pentru a suda astfel de materiale este nevoie de un spațiu perfect etanș în care nu poate pătrunde aer (o atmosferă controlată de argon de exemplu).

STORE EXIM execută sudură WIG / sudură TIG profesională, în ateliere proprii, la prețuri avantajoase. Pentru o cotație de preț, vă rugăm să ne contactați.

Căutați un sudor?

Sunteți în căutarea unui sudor cu experiență sau a unei echipe de sudori calificați?
Vă punem la dispoziție servicii de sudură, executate de profesioniști în domeniu!
Ne puteți contacta folosind datele de contact de mai jos, sau ne puteți lăsa un mesaj prin intermediul formularului de contact, din secțiunea Contact.

SC STOREXIM PROD SRL
Str. Chile, nr. 6
Sector 1, București
021 230 65 66
075 222 54 60
storesrl@gmail.com

Asigurăm calitate în realizarea oricărui tip de sudură!