Sudori MIG/MAG

Sudori MIG/MAG

Procedeul de sudură MIG/MAG este o îmbunatatire a procedelui de sudură SEI. Deși procesul de sudură este asemănător, aparatele de sudare precum și pistoletul de sudare se deosebesc semnificativ.
Diferența majoră constă în introducerea de gaz protector la locul sudării. Gazul protector, cum reiese și din denumirea lui, are rolul de a proteja zona de sudare efectivă (baia). Deoarece majoritatea metalelor reacționează cu aerul formându-se oxizi, care îngreunează trecerea curentului, este necesar ca în imediata vecinătate a procesului de sudare să nu fie aer. Acest lucru se realizează prin intermediul gazului protector. Acest gaz poate fi de două tipuri MIG (Metal Inert Gas) sau MAG (Metal Active Gas). Gazele inerte, de exemplu Argonul sau Heliul, se folosesc la sudarea aliajelor de cupru, de aluminiu sau cu magneziu. Gazele active se folosesc la sudarea oțelurilor obișnuite, de construcții.
În cazul proceselor de sudare MIG/MAG electrodul folosit este așa-numita sârmă de sudură. Aceasta este împinsa în baie de către un sistem de avans. În vecinătatea băii, înainte de contactul mecanic, ea trece printr-o diuză de curent de la care preia energia electrică necesară creării arcului și topirii materialului. Diuza de curent este poziționată în interiorul diuzei de gaz. Astfel, prin orificiul dintre cele două diuze, va curge gazul protector.

STORE EXIM execută sudură MIG / sudură MAG profesională, în ateliere proprii, la prețuri avantajoase. Pentru o cotație de preț, vă rugăm să ne contactați.

Căutați un sudor?

Sunteți în căutarea unui sudor cu experiență sau a unei echipe de sudori calificați?
Vă punem la dispoziție servicii de sudură, executate de profesioniști în domeniu!
Ne puteți contacta folosind datele de contact de mai jos, sau ne puteți lăsa un mesaj prin intermediul formularului de contact, din secțiunea Contact.

SC STOREXIM PROD SRL
Str. Chile, nr. 6
Sector 1, București
021 230 65 66
075 222 54 60
storesrl@gmail.com

Asigurăm calitate în realizarea oricărui tip de sudură!