Sudură în puncte

Sudarea în puncte se aplică tablelor, benzilor și profilelor subțiri și reprezintă cel mai raspândit procedeu de sudare prin presiune.
Sudarea în puncte se realizează în principiu la trecerea unui curent electric de intensitate mare printr-un contact, se produce încalzirea acestuia la temperaturi înalte, presarea și racirea sub presiune.
Piesele ce urmează a se suda se strâng între electrozii unei mașini, legați în circuitul secundar al unui transformator electric. Contactul electric se stabilește după realizarea presării. Prin trecerea unui curent electric de intensitate foarte mare prin circuitul de sudare, se produce încalzirea pe baza rezistenței electrice de contact dintre cele două piese, cu topirea locală a materialului pieselor și formarea unui punct de sudură. Începutul formării punctului de sudură se caracterizează prin formarea de grăunți cristalini comuni în ambele piese. Mai multe puncte așezate după o traiectorie formează o cusătură în puncte.
Formarea punctului de sudura între cele două piese se explică prin faptul că rezistența electrică de contact dintre cele două piese are valori mai mari decât celelalte rezistențe aflate în circuitul de sudare. Efectul rezistenței electrice dintre electrozi și piese se diminuează prin utilizarea unor electrozi buni conducători de electricitate.

STORE EXIM execută sudură în puncte profesională, în ateliere proprii, la prețuri avantajoase. Pentru o cotație de preț, vă rugăm să ne contactați.

Căutați un sudor?

Sunteți în căutarea unui sudor cu experiență sau a unei echipe de sudori calificați?
Vă punem la dispoziție servicii de sudură, executate de profesioniști în domeniu!
Ne puteți contacta folosind datele de contact de mai jos, sau ne puteți lăsa un mesaj prin intermediul formularului de contact, din secțiunea Contact.

SC STOREXIM PROD SRL
Str. Chile, nr. 6
Sector 1, București
021 230 65 66
075 222 54 60
storesrl@gmail.com

Asigurăm calitate în realizarea oricărui tip de sudură!